Sidor

söndag 29 december 2013

Anders lammgryta med kanelsmak

Väldigt enkelt och gott recept! Testa gärna! Kryddig och god, och köttet var underbart mört! 





1 ½ kg lammgrytbitar
1 1/2 stor gul lök
2 vitlöks klyftor
3 msk tomatpuré
1 msk paprika pulver
1 msk spiskummin
5 krm cayennepeppar
5 krm kanel
1 köttbuljong tärning
7 dl vatten
2 lagerblad
Salt
Svartpeppar
Maizena

Bryn lammet och sedan löken och lägg över i en gryta och ta vara på stekskyn av både löken och köttet.
Blanda ner övriga ingredienser och låt puttra i ca 60 minuter och skumma eventuellt av efter ca 5 minuter.Red av med maizena till önskad konsistens. Serveras gärna med ugnstekt paprika/sivri och matlagnings youghurt vid sidan av. Även gott med hackad bladpersilja över.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar