Sidor

tisdag 29 oktober 2013

Räkpaj

Ett tips från en klasskompis. Väldigt enkelt och gott recept! Gick åt som smör!


ca 4 port.

Deg:
3 dl mjöl
125 g smör
½ dl vatten

Knådas ihop till en deg. Smörj en ugnssäker form med smör. Tryck ut degen i formen.
Grädda 175 grader mitt i ugnen ca 10-15 minuter. Ta ut formen.

Fyllning:
300 g skalade räkor
2 dl creme fraiche
3 dl riven ost
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk tomatpuré
½ tsk curry
½ tsk timjan

Fyllningen blandas och hälls i det förgräddade pajskalet.
Grädda i ca 200 grader till fyllningen har blivit fastare och fått färg, ca 40 minuter. Servera gärna med grönsallad och aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar