Ett recept ur Anna Bergenströms bok Nya Annas Mat. Har massor med mjöl som jag behöver baka upp innan det blir för gammalt..så testade ett nytt bröd recept ur Annas bok idag. Det var riktigt gott kan jag säga! Hemmabakad är ju verkligen bäst!
8-10 små bröd:
3½ dl ljummet vatten
25 g jäst (½ paket)
1 msk honung
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
mjölk att pensla med
Blanda i en bunke smulad jäst, honung, salt och lite av det ljumma vattnet. Rör om väl. Låt stå ca 10 minuter på varm plats tills det börjar bubbla i bunken. Häll då ner resten av det ljumma vattnet samt mjölet - lite i taget. Arbeta degen tills den blir smidig. Man kavlar sedan ut degen till en tjock platta och tar ut rundlar med mjölat mått (tex ett dricksglas eller annat runt mått). Man kan förslagsvis ta ut sju till nio rundlar med måttet och sedan knåda en sista bulle av degremsorna. Men man kan också trilla runda bullar (som plattas till med handflatan) av hela degen. Lägg bullarna på smord plåt, Jäs 15-30 minuter. Pensla dem med mjölk och grädda i 200 grader i 20-25 minuter. låt brödbullarna svalna under en handduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar