Sidor

söndag 31 mars 2013

Tinas Saffranssockerkaka

Gjorde denna på jobbet igår... hade tyvärr ingen kamera med mig, så ni får tyvärr klara er ändå. Men tänk er en vanlig sockerkaka..men mer gul på grund av saffranet, och sen vit frosting på. Hur som helst var den god, men inte helt outstanding. Hittade en annan härlig bild som jag kan lägga in så ni har nåt att titta på i alla fall..




2 ägg
3 dl socker
2 påsar saffran
200 g smält smör (fingervarmt)
1½ dl röd mjölk

4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
Vispa socker och ägg pösigt. Blanda ner smör och mjölken i äggblandningen. Tillsätt saffran. Blanda bakpulver och mjöl och rör ned det i äggsmeten. Grädda i 45 minuter, nedersta falsen på 175 grader.
(Gärna en form med avtagbar kant).

Cream cheese frosting:
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft
100 g Philadelphiaost

Vispa ihop med elvisp och bred på den avsvalnade kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar