Sidor

lördag 16 februari 2013

Chokladvåfflor

Ett recept ur Himlagott med choklad och kladdkakor av Lotta Bäckström. Det är alltså inte bränt som du ser på bilden, utan det är hackad smält choklad som är utspritt i våfflan..! Gott! Men hade varit godare om våfflan var lite mer frasig.

3 dl vetemjöl
1 krm salt
1½ tsk bakpulver
2 dl grädde
100 g hackad mörk choklad
1 ägg
1½ dl vatten
50 g smör

Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Vispa grädden hårt och smält chokladen i ett vattenbad eller finhacka den om du vill ha marmorerade våfflor. Knäck ägget i mjölblandningen och tillsätt vattnet. Blanda till en jämn smet. Avsluta med att vända ner den vispade grädden och den smälta eller hackade chokladen. Låt smeten vila i ca 20 minuter i kylen före gräddning. Värm våffeljärnet och pensla med lite smält smör. Häll på lagom med smet och grädda våfflorna.

Citron- och ricottakräm
250 g ricotta
3 tsk vaniljsocker
skalet av en riven citron/ eller bara ca 1 msk citronsaft

Rör ihop alla ingredienserna till en krämig smet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar