Sidor

onsdag 2 november 2011

Louises mexikanska gryta

Ett tips från en klasskamrat! Tack så mycket! Det var väldigt smarrigt, men ingen personlig favorit. Middagssällskapet  klagade inte heller, så det var helt klart godkänt!

2 gula lökar
1 grön paprika
1 burk konserverade champinjoner
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl chilisås
2 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 krm vit eller svartpeppar
1 krm cayennepeppar
3-400 g skalade räkor (1 kg oskalade)
1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten
Fräs lök och champinjoner, strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt paprika, chili, grädde, salt och kryddor. Låt koka ca 8-10 min. Tillsätt räkor, juice, vatten och låt allt bli genomvarmt. Servera med ris och sallad och ev bröd.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar