Sidor

torsdag 14 juli 2011

Tabuleh


Ganska så komiskt att jag aldrig ens hört talas om Tabuleh, men sen dagen efter att jag ätit det såg jag att dom hade med det i programmet halv åtta hos mig..
Hur som helst blev jag bjuden på detta hos min kära vän S. Och det var supergott!! Det var länge sedan jag la till något under fliken absolut måste göra igen, men denna förtjänar en plats där!
Det var så fräscht och gott, och annorlunda! Gört! :)

ca 4 port.

1 st citron
3 st tomater
1 st liten lök
1,5 dl persilja
1 dl bulgur
2 krm salt/peppar
3 msk olivolja

Lägg bulgur i en djup skål och tillsätt vatten, täck 2 cm. Blötlägg i 30 minuter att svälla.
Samla ihop persiljan. Skär av stjälkarna, sedan hacka persilje bladen mycket fint. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken. När bulgurn har svällt, lägga den i en skål. Tillsätt tomater, lök och persilja. Krydda med salt, peppar, citron och olivolja

Sås:
2 dl creme fraiche
1 pkt fetaost, smulad
1 vilöksklyfta, pressad
ca ½ dl svarta oliver, hackade
salt och peppar

Lägg din tabuleh i ett salladsblad, som du sen äter som ett paket med händerna. Servera med såsen, stekt kyckling och halloumi. (hoppa över kycklingen om du vill att det ska vara ett vegetariskt alternativ..eller varför inte byta ut den mot något annat gott du gillar)

7 kommentarer:

  1. Det här ska jag absolut testa :)

    SvaraRadera
  2. gör det! det är supergott!! :)

    SvaraRadera
  3. Detta ska vi göra nästa vecka! Ska ha veggosyrran över på middag :)

    SvaraRadera
  4. Jag saknade isbergssallad i vad man behöver! Var nära att jag missade det! :)

    SvaraRadera
  5. hoppas syrran och du gillar detta, det är supergott!! :)

    SvaraRadera
  6. Gillade väldigt mycket! Hade dock inte exakt samma ingredienser, vi hade bulgur, persilja, avokado och smörstekta kantareller med såsen och halloumin. Skitgott! Är inte så förtjust i tomat och lök...

    SvaraRadera
  7. härligt! man ska göra som man själv vill:)

    SvaraRadera