Fick detta tipset av min kära lillasyster. När jag såg receptet så tänkte jag direkt, typiskt Laila, massa special ingredienser, och krångligt att göra, men säkert supersmarrigt. Och precis så var det.
Dom var verkligen jättegoda, men det var nästan lite väl bökigt att göra dom. Därför undviker jag många av Lailas recept. Men som sagt, dom var ju väldigt goda! Men skulle jag göra dom här igen, så skulle jag hoppa över den krångliga glazen, för den var ganska så onödig.
...kolla in mina 2 andra muffins under fliken underbart sött, dom är inte att underskatta bara för att dom är enklare att göra!
1 dl kokosflingor
75 g blockchoklad
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao
1.5 msk kallt kaffe
6 st bountystänger
Glaze
250 g blockchoklad
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Kokos till garnering
Cupcakes
Sätt ugnen på 175 grader. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten). Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter. Låt svalna.
Glaze
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Spritsa glazen över cupcakesen. Garnera med kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar