Sidor
▼
måndag 25 juli 2011
Boeuf Bourguignon
Ett recept från Nya Annas Mat. En superbra kokbok som alla borde ha.
Detta receptet är underbart gott. Det är så himla gott med långkok!
ca 6-8 port.
ca 1½ kg högrev utan ben
ca 2 msk smör
1-2 tsk salt
lite svartpeppar
1 lagerblad
2 st purjolökar
1 stor morot
2 gula lökar
2 stora vitlöksklyftor
4-6 dl rödvin
1 tsk timjan
2-3 msk tomatpuré
ca 15 st gula smålökar
200 g champinjoner
Skär köttet i ca 3 cm stora bitar. Bryn dem långsamt i en stekpanna i så lite fett som möjligt. Lägg i en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten och häll skyn i grytan. Tillsätt det mesta av vinet och lägg i lagerbladet, skalad morot i tjocka slantar, skalad gul lök i klyftor, strimlad purjo, tomatpuré och kryddor. Låt stå och puttra i ca 1½ timme. Skala smålökarna, bryn dem. Fräs också svampen. Lägg ner svampen och löken i grytan när det återstår ca 20 minuter av koktiden. Lägg då också i pressad vitlök. Red gärna av med ca 2 msk vetemjöl utrört i ca 3 msk vatten eller rödvin, låt puttra i ytterliggare 5 minuter. Servera med kokt potatis eller ris.
Min absoluta favorit. :)
SvaraRaderammm det är supersmarrigt!! :)
SvaraRadera