Sidor

måndag 13 juni 2011

13 Juni Gambas

Tänk, på thai butiken här i lilla Rimbo har dom en hel del spännande saker. Inte bara grodlår, utan även gambas. Köpte ett kilo frysta gambas med skal för 180 kronor. Ganska så saftigt pris kanske, men kul att prova. Och så gott det var! Verkligen smakrika, och perfekt konsistens, inte sådär sega och konstiga som skaldjur ibland kan bli.

2 port.
1 kg frysta gambas, med skal
2 st vitlöksklytor, hackade
ca 1 tsk chili
smör och olja att steka i
salt och peppar
ca 1 dl matlagningsgrädde
pasta

Börja med att tina och skala dina gambas. Stek sen vitlöken på hög värme i en stekpanna med smör och olja. Lägg i gambasen. Stek bara en liten stund på varje sida, så dom inte blir sega. Smaksätt med salt, peppar och chili. Häll till sist på lite grädde om du vill, och låt koka ihop lite snabbt. Servera med pasta. Supergott!

2 kommentarer:

  1. Tycker 180kr är ett bra pris. Frysta Gambas brukar normalt kosta 400-500kr/kg.
    Provar gärna ditt recept nästa gång vi köper Gambas. :)
    /Micke

    SvaraRadera
  2. oj, hade ingen aning om att det brukar vara så dyrt! då ska jag verkligen inte gnälla. fast det är dyrt om man jämför med vad falukorv kostar ;)

    SvaraRadera