Ett tips igen! Trodde helt ärligt att detta skulle vara en torr och trist rätt. Men så fel jag hade! Riktigt grymt gott! Kändes lätt och somrigt, lagom mättande, och väldigt smakrikt. Få ingredienser, men en perfekt kombo av goda smaker. Gört:)
ca 4 port.
3 dl couscous
3 dl hönsbuljong
600 g skinn- och benfri laxfilé
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 apelsiner
2 avokador
2 msk hackad persilja
Limedressing:
2 dl crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk flytande honung
2 krm salt
Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Salta och peppra. Skala apelsinerna och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressing.
3 dl hönsbuljong
600 g skinn- och benfri laxfilé
smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 apelsiner
2 avokador
2 msk hackad persilja
Limedressing:
2 dl crème fraiche
rivet skal av 1/2 lime
1 msk flytande honung
2 krm salt
Blanda ihop dressingen. Tillaga bulgur i buljongen enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i kuber. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 3 min. Salta och peppra. Skala apelsinerna och dela i bitar. Dela, kärna ur, skala och tärna avokadorna. Blanda bulgur, apelsin, avokado, persilja och lax. Ringla över limedressing.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar