Det tar lite tid att göra, eftersom det är olika moment som ska göras, men egentligen inte så värst svårt. Sen när de är färdiga så är de så himla goda att det utan tvekan är värt tiden!!
Ca 30 st
150 g mandelmassa
1/2 äggvita
Fyllning:
2 dl mársankräm
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Garnering:
200 g blockchoklad
1 msk olja
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör riven mandelmassa smidigt med äggvita. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna. Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av mársankrämen. Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver. Rör tills krämen blivit smidig. Bred chokladkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt. Smält chokladen med oljan. Låt detta kallna något. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen. Låt stå kallt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar