Sidor

söndag 17 maj 2015

Chokladbiskvier

Ett recept ur boken Sju sorters kakor. Har gjort biskvier en gång förut, men det receptet var lite annorlunda. 
Det tar lite tid att göra, eftersom det är olika moment som ska göras, men egentligen inte så värst svårt. Sen när de är färdiga så är de så himla goda att det utan tvekan är värt tiden!!


Ca 30 st

150 g mandelmassa
1/2 äggvita

Fyllning:
2 dl mársankräm
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao

Garnering:
200 g blockchoklad
1 msk olja

Lägg bakplåtspapper på en plåt. Rör riven mandelmassa smidigt med äggvita. Klicka eller bred ut smeten till små runda kakor. Grädda dem mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Ta ut och lossa kakorna medan de är varma. Låt dem kallna. Rör smöret mjukt och smidigt. Tillsätt lite i taget av mársankrämen. Blanda i vanilj- och florsocker samt siktat kakaopulver. Rör tills krämen blivit smidig. Bred chokladkrämen lite toppigt på undersidan av mandelkakorna. Ställ dem kallt. Smält chokladen med oljan. Låt detta kallna något. Doppa den toppiga sidan av kakorna i chokladen. Låt stå kallt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar