Sidor

torsdag 6 januari 2022

Thailändsk soppa med kyckling och kokosmjölk



Ett recept från en Allt om mat tidning. Superlätt att göra och väldigt god!



4 portioner 

0,5 tsk salt

3 msk fisksås

5 salladslökar

2 msk sesamolja

6 dl hönsbuljong

4 kycklingfiléer

1 paprika - röd

1 burk kokosmjölk - eller lätt kokosmjölk (á 400 ml)

12 ärtskott

2 pepparfrukter - röda spanska

4 pak choi - små


Finstrimla kycklingfiléerna. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten och paprikan. Ansa och skiva salladslöken.

Fräs kyckling och pepparfrukt under omrörning i oljan ca 3 min. Krydda med salt. Tillsätt buljongen, paprikan och salladslöken. Blanda i kokosmjölken. Koka upp soppan under omrörning.

Skär pak soi i bitar och lägg i soppan. Koka ca 2 min. Smaka av soppan med fisksåsen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar