Ett recept från en Allt om mat tidning. Fastnade för detta receptet då det var med mycket muskot i, har nämligen inte gjort något sådant förut. Men tyvärr så tycker jag att smaken av muskot mer eller mindre försvann. Men det var ändå gott!
8 portioner
2 burkar hela tomater
1 stor gul lök
400 g färska champinjoner
300 g kokt skinka
2-4 msk olivolja
1 dl finhackad persilja
1 1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
1 1/2 tsk nymalen muskot
1/2 dl vispgrädde
40 g riven parmesanost
600 g okokt spaghetti
Till servering:
80 g riven parmesanost
Krama sönder tomaterna i en stor kastrull. Spara ungefär hälften av spadet, till spädning. Hacka löken, skiva champinjonerna, finstrimla skinkan och finhacka persiljan. Bryn försiktigt i oljan, först löken sedan champinjonerna och därefter skinkan. Lägg efter hand över i tomatgrytan. Tillsätt persilja, salt, peppar, muskot och grädde. Låt småputtra ca 10 minuter på svag värme. Späd eventuellt med tomatspadet. Smaka av. Koka under tiden spaghettin enligt beskrivning på förpackningen. Blanda den kokta spaghettin med såsen och tillsätt samtidigt parmesanosten. Servera omedelbart med extra parmesan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar