Sidor
▼
söndag 17 oktober 2021
Stroganoff på italienska
Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott! Perfekt varsagsmat.
4 portioner
350 g salsicciakorv - gärna med fänkålssmak
30 g svamp - torkad, t ex karljohan
1 gul lök - stor
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap - grovkornig
0,5 tärningar köttbuljong
1 dl vatten
1,5 dl matlagningsgrädde
Tillbehör:
300 g pasta - t ex strozzapreti
100 g rucola
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Lägg svampen i kallt vatten ca 10 min . Ta ut köttet ur korvarna och skär det i bitar. Skala och skär löken i små tärningar. Låt svampen rinna av och skär den i bitar.
Bryn korvinkråmet i en stekpanna tills det fått färg. Tillsätt lök och svamp och bryn ytterligare 2–3 min.
Strö över majsstärkelsen och tillsätt tomatpuré, senap, buljongtärning, vatten och grädde. Sjud ca 15 min. Krydda med salt och 1 krm peppar. Servera med pasta och rucola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar