Sidor

onsdag 27 oktober 2021

Spansk paella med skaldjursmix och chorizo

Ett recept från en Allt om mat tidning. Superlätt att göra och gott! Fräsch rätt!
4 portioner 1 skaldjursmix - paket, fryst (500 g) 1 lök - gul 4 dl arborioris - eller långkornigt ris 1 msk olivolja - + 1 msk olivolja 1 saffran - (0,5 g) 1 tsk salt 8 dl vatten 2 paprikor 2 chorizo - red hot 0,5 dl persilja - strimlad 1 krm svartpeppar - nymald Tina skaldjuren och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt saffran, salt och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 20 min. Kärna ur och strimla paprikan. Skiva korven. Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs paprika och korv 2-3 min. Blanda i skaldjuren och fräs ytterligare 2-3 min. Vänd ner fräset i riset. Strö över persilja och krydda med peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar