Sidor
▼
onsdag 27 oktober 2021
Spansk paella med skaldjursmix och chorizo
Ett recept från en Allt om mat tidning. Superlätt att göra och gott! Fräsch rätt!
4 portioner
1 skaldjursmix - paket, fryst (500 g)
1 lök - gul
4 dl arborioris - eller långkornigt ris
1 msk olivolja - + 1 msk olivolja
1 saffran - (0,5 g)
1 tsk salt
8 dl vatten
2 paprikor
2 chorizo - red hot
0,5 dl persilja - strimlad
1 krm svartpeppar - nymald
Tina skaldjuren och låt rinna av. Skala och hacka löken. Fräs lök och ris i 1 msk olja i en gryta. Tillsätt saffran, salt och vatten. Koka upp och sjud under lock ca 20 min.
Kärna ur och strimla paprikan. Skiva korven.
Hetta upp 1 msk olja i en stekpanna. Fräs paprika och korv 2-3 min. Blanda i skaldjuren och fräs ytterligare 2-3 min. Vänd ner fräset i riset. Strö över persilja och krydda med peppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar