Sidor

fredag 22 oktober 2021

Pandorato - italienska varma mackor

Ett recept från en Allt om mat tidning. Supergoda italienska varma mackor. Testa!
10 mackor 300 g mozzarella 10 sardellfiléer 20 skivor vitt formbröd 10 skivor kalltökt skinka (ca 175 g) 2 msk olivolja äggsmet: 2 1/2 dl mjölk 3/4 dl vetemjöl 4 ägg 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar Kantskär 20 skivor vitt formbröd och skär 10 skivor av mozzarellan. Ta 10 skivor skinka. Skölj sardellfiléerna och låt dem rinna av på ett hushållspapper. Lägg brödet på en bricka. På 10 skivor läggs 1 skiva mozzarella, 1 sardellfilé och 1 skinka. Lägg ihop brödskivorna och tryck ihop dem ordentligt. Vispa ihop mjölk, mjöl och ägg samt salt och svartpeppar. Doppa brödskivorna i äggvispet, och låt dra på ett fat i 15 minuter. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek brödskivorna gyllenbruna på båda sidor på medelvärme. Låt bröden torka till lite på ett dubbelt hushållspapper. Skär bröden i trekanter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar