Sidor

tisdag 12 oktober 2021

Palsternackssoppa med rosmarin, Oliver och fetaost

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och väldigt gott!
4 portioner 1 purjolök 400 g skalad palsternacka 3/4 dl olivolja 4 vitlöksklyftor,pressade 2 tsk färsk rosmarin, grovt hackad 8 dl vatten 2 grönsaksbuljongtärningar ca 1 1/2 dl svarta oliver 125 g fetaost Skölj, ansa och skiva purjolöken fint. Tärna palsternackan i 1 cm bitar. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull och fräs purjolöken ca 5 min. Tillsätt palsternackan, höj värmen något och fräs tills den börjar bli lite mjuk. Tillsätt vitlök och rosmarin. Höj värmen ytterligare och stek 1 minut under ständig omrörning. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 5-10 minuter. Tillsätt oliverna. Smaka av om det behövs salt, men tänk på att fetaosten också tillför sälta. Servera soppan varm. Strö över fetaost direkt i tallriken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar