Sidor
▼
söndag 17 oktober 2021
Kryddig karré
Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag älskar ju mat som sköter sig själv i ugnen, särskilt när det levererar supermört kött! perfekt att ha till tacos eller i piroger.
ca 6 portioner
ca 1,9 kilo hel fläskkarré med ben
2 tsk flingsalt
1 msk mörkt muskovadosocker
2 tsk mald ingefära
1 tsk paprikapulver
1 tsk chiliflakes
1 dl vatten
tillbehör:
300 g små lökar, röda och gula
2-3 paprikor
Gnid in köttet runtom med salt, socker och kryddor. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg köttet i en ugnssäker gryta. Häll vatten i botten och lägg på lock. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 5 timmar. Om du vill lägger du i skalade hela smålökar och paprika i bitar redan från början. De kan också läggas i sista timmen och får då en hårdare konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar