Sidor

söndag 17 oktober 2021

Kryddig karré

Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag älskar ju mat som sköter sig själv i ugnen, särskilt när det levererar supermört kött! perfekt att ha till tacos eller i piroger.
ca 6 portioner ca 1,9 kilo hel fläskkarré med ben 2 tsk flingsalt 1 msk mörkt muskovadosocker 2 tsk mald ingefära 1 tsk paprikapulver 1 tsk chiliflakes 1 dl vatten tillbehör: 300 g små lökar, röda och gula 2-3 paprikor Gnid in köttet runtom med salt, socker och kryddor. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg köttet i en ugnssäker gryta. Häll vatten i botten och lägg på lock. Tillaga i nedre delen av ugnen ca 5 timmar. Om du vill lägger du i skalade hela smålökar och paprika i bitar redan från början. De kan också läggas i sista timmen och får då en hårdare konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar