Sidor
▼
tisdag 28 september 2021
Helstekt fläskfilé i senapsgräddsås
Hittade detta recept på köket.se. Hade inte direkt några förväntningar, men det blev verkligen supergott! Rekommenderas verkligen!
4 portioner
500 g fläskfilé
0,5 msk vetemjöl, till att mjöla in filéerna
50 g smör
3 msk schalottenlök, finhackad
(2 msk persilja, hackad)
1 tsk svensk senap
1 tsk dijonsenap
1 dl vitt vin
1,5 dl matlagningsgrädde
salt
vitpeppar
Använd en stekpanna eller plateau, minst 20 cm i diameter, med lock.
Smält 30 g smör i pannan.
Salta fläskfilén med 1 tsk salt och vrid några varv vitpeppar från kvarn över den. Mjöla den lätt.
Lägg filén i pannan precis när smöret börjar ta färg.
Stek den runt om i ca 20 min i lagom stark värme på spisen (eller i ugn, 220 grader). Ös den ofta.
Tag upp fläskfilén och lägg den på ett fat. Håll den varm.
Lägg 20 g smör i samma stekpanna och stek den finhackade schalottenlöken på svag värme ca 2 min under omrörning med en träslev eller liknande. Tillsätt därefter 2 msk hackad persilja och till sist senapen.
Tillsätt vitt vin och låt det hela få ett uppkok. På så sätt får man med alla smakämnena. Häll även i vispgrädden och låt sjuda i ca 2 min. Smaka av senapssåsen och tillsätt ev mer salt och peppar.
Skiva upp helstekt fläskfilé och fördela senapsgräddsås över den. Servera med kokt ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar