Sidor
▼
onsdag 1 september 2021
Falukorv med ajvar- och spenatcouscous
Ett recept från köket.se. Min sambo var inte särskilt imponerad av denna rätten, men jag tyckte att det var gott! speciellt couscousen, den kan nog vara god som tillbehör till annat, kanske som en del på en buffé.
4 portioner
600 g falukorv
smör, till stekning
1 klyfta vitlök, krossad
1 peperoncini (piri piri)
1 gul lök
1 citron, finrivet skal
4 dl kycklingbuljong
2 msk olivolja
4 dl couscous
1 dl ajvar relish
1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald)
70 g bladspenat
1 knippe färsk bladpersilja, hackad
150 g fetaost
salt
peppar
Börja med couscousen. Koka upp buljong och olja, rör ner couscousen och lägg på ett lock. Dra kastrullen från värmen och låt svälla i ca 10 minuter.
Mortla spiskumminfröna och rör ner i couscousen tillsammans med ajvar relish, bladspenat och persilja. Smaka av med salt och peppar och toppa med smulad fetaost.
Skiva falukorven.
Hetta upp en stekpanna, smält smöret och fräs krossad vitlök, strimlad gul lök och 1 hel torkad piripiri (som du sedan tar upp före servering) i någon minut.
Lägg i korvskivorna och stek dem gyllenbruna på båda sidor. Riv citronskal över korven och servera med couscousen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar