Sidor
▼
onsdag 21 juli 2021
Laxgryta med färskpotatis, salladslök och spenat
Hittade detta receptet på köket.se. Helt ärligt så blev jag först besviken då det såg godare ut på bilden än vad det var. Men sen dagen efter så skulle vi äta resterna och då var det mycket godare! Smakerna behövde helt enkelt få mogna till sig lite!
(381 kcal)
4 portioner
400 g laxfilé
5 dl vatten
2 msk fiskfond
ca 800 g färskpotatis
4 morötter
125 g salladslök (eller färsk gul lök)
100 g färsk spenat
1 knippe rädisa
ca 0,5 dl finskuren gräslök
salt (efter smak)
vitpeppar (efter smak)
Skär laxen i centimeterstora kuber. Koka upp vatten och fond i en gryta.
Skrapa och skär potatisen i bitar och morötterna i skivor. Lägg ner i grytan och låt koka i ca 10 minuter.
Skär salladslöken eller den gula löken i strimlor. Tillsätt lax och lök och låt sjuda några minuter.
Riv spenatbladen i mindre bitar och skär rädisorna i klyftor. Lägg ner i grytan och sjud ett par minuter till.
Smaka av med salt (fonden är salt) och nymalen vitpeppar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar