Sidor

söndag 23 maj 2021

Timjankyckling med oliver och citron

Gjorde detta receptet igår, trodde det skulle bli tråkigt utan sås, men det behöves faktiskt inte. Var väldigt gott!
1 st kyckling, färsk 1 st citron, ekologisk 10 st vitlöksklyftor 1 st Rödlök 1 st grön paprika 1 st röd paprika 2 st morötter 2 dl oliver salt chiliflingor 0,5 kruka timjan 3 msk olivolja 1,5 dl vatten 6 dl bulgur, kokt peppar 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skär kycklingen i portionsbitar. Tvätta citronen och skär den i tjocka skivor. Skala vitlöksklyftorna. 3. Skala och klyfta löken i fyra delar. Kärna ur paprikorna och skär i stora klyftor. Skala morot och skär i två delar på längden. 4. Salta och peppra kycklingen. Lägg alla grönsaker, citron, kyckling och oliver i en smord ugnsplåt med kant. 5. Ringla över olivolja, salta och peppra, strö över chiliflakes och riv över färsk timjan. 6. Slå i lite vatten och stek ca 50-55 minuter. Servera med bulgur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar