Sidor

tisdag 13 april 2021

Salsiccia med krispig gnocchi



Ett recept från Linas matkasse. Gott! Var länge sedan vi åt gnocchi så det var kul att det blev detta till middag. Barnen tyckte att det var väldigt gott!

4 portioner

300 g morötter

1/2 gurka

1 frp babyspenat

35 g riven parmesan

400 g Salsicciakorv

Olivolja

Potatisgnocchi:

2 frp potatisgnocchi

Olivolja

Salt





Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke. Häll på kallt vatten tills det täcker. Låt stå.
Skala och grovriv morötter. Dela gurka i stavar. Lägg upp morötter, gurka och babyspenat i skålar.
Salsiccia: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia ca 6 min runtom, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på en tallrik och torka ur pannan.
Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan och stek gnocchin på medelvärme ca 4 min, tills den fått fin färg och krispig yta. Smaka av med lite salt. Strö riven parmesan över gnocchin.
Servera salsiccia med nystekt potatisgnocchi och grönsaker.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar