Ett recept från Linas matkasse. Gott! Var länge sedan vi åt gnocchi så det var kul att det blev detta till middag. Barnen tyckte att det var väldigt gott!
4 portioner
300 g morötter
1/2 gurka
1 frp babyspenat
35 g riven parmesan
400 g Salsicciakorv
Olivolja
Potatisgnocchi:
2 frp potatisgnocchi
Olivolja
Salt
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke. Häll på kallt vatten tills det täcker. Låt stå.
Skala och grovriv morötter. Dela gurka i stavar. Lägg upp morötter, gurka och babyspenat i skålar.
Salsiccia: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia ca 6 min runtom, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på en tallrik och torka ur pannan.
Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan och stek gnocchin på medelvärme ca 4 min, tills den fått fin färg och krispig yta. Smaka av med lite salt. Strö riven parmesan över gnocchin.
Servera salsiccia med nystekt potatisgnocchi och grönsaker.
300 g morötter
1/2 gurka
1 frp babyspenat
35 g riven parmesan
400 g Salsicciakorv
Olivolja
Potatisgnocchi:
2 frp potatisgnocchi
Olivolja
Salt
Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke. Häll på kallt vatten tills det täcker. Låt stå.
Skala och grovriv morötter. Dela gurka i stavar. Lägg upp morötter, gurka och babyspenat i skålar.
Salsiccia: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek salsiccia ca 6 min runtom, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på en tallrik och torka ur pannan.
Potatisgnocchi: Häll av gnocchin. Hetta upp lite ny olivolja i den använda stekpannan och stek gnocchin på medelvärme ca 4 min, tills den fått fin färg och krispig yta. Smaka av med lite salt. Strö riven parmesan över gnocchin.
Servera salsiccia med nystekt potatisgnocchi och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar