4 portioner
Enchiladas:
1 gul lök
500 g nötfärs
1 frp krossade tomater
1 påse tacokrydda
1 frp tortillabröd
Olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
Till servering:
3 st tomater
1 dl gräddfil
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Enchiladas: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs lök, nötfärs och pressad vitlök ca 3 min, tills färsen fått fin färg.
Tillsätt krossade tomater, tacokrydda och tomatpuré. Koka upp och puttra ca 5 min på svag värme.
Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Tärna tomater. Servera enchiladas med tomater och en klick gräddfil.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Enchiladas: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs lök, nötfärs och pressad vitlök ca 3 min, tills färsen fått fin färg.
Tillsätt krossade tomater, tacokrydda och tomatpuré. Koka upp och puttra ca 5 min på svag värme.
Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Tärna tomater. Servera enchiladas med tomater och en klick gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar