Sidor

söndag 18 april 2021

Mexikanska enchiladas

Ett recept från Linas matkasse. Min sambo var inte så imponerad, men både jag och barnen tyckte att det var väldigt gott! 



4 portioner

Enchiladas:
1 gul lök
500 g nötfärs 
1 frp krossade tomater 
1 påse tacokrydda 
1 frp tortillabröd 
Olivolja
2 vitlöksklyftor 
2 msk tomatpuré 

Till servering:
3 st tomater 
1 dl gräddfil

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Enchiladas: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs lök, nötfärs och pressad vitlök ca 3 min, tills färsen fått fin färg.
Tillsätt krossade tomater, tacokrydda och tomatpuré. Koka upp och puttra ca 5 min på svag värme.
Fördela köttfärsröran på tortillabröden. Rulla ihop och lägg med skarven nedåt i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och gratinera mitt i ugnen ca 5 min.
Tärna tomater. Servera enchiladas med tomater och en klick gräddfil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar