Sidor

onsdag 7 april 2021

Heta räkor med vitlök, saffran och tomat

Ett recept från Ica.se, väldigt gott och lätt att göra! Rekommenderas! 


4 portioner

4 port pasta (gärna fullkorn)
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
2 msk olivolja
1/2 g saffran
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 burk räkor i lake (à 580 g)
1/2 kruka gräslök
150 g sockerärtor

Sätt på en stor kastrull med vatten till pastan.
Skala och hacka lök och vitlök. Dela, kärna ur och hacka chilin. Dela tomaterna.
Fräs lök, vitlök och chili mjukt i olivoljan i en kastrull. Rör i saffranet och vinet och låt koka några minuter. Tillsätt tomaterna och vattnet och låt sjuda ytterligare några minuter.
Låt räkorna rinna av. Hacka gräslöken.
Dela sockerärterna på längden. Koka pastan 5 minuter i det kokande vattnet och låt sockerärterna koka med när det återstår 2 minuter av koktiden.
Rör ner räkorna i tomatsåsen och låt dem bli varma.
Häll av pastan och låt den rinna av. Servera med räksåsen och toppa med gräslöken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar