Sidor

söndag 21 mars 2021

Pasta alla puttanesca

Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. Helt ärligt så såg denna rätten ganska så tråkig ut på bilden, så hade verkligen låga förväntningar. Men det var riktigt god! Och tydligen är det en ganska så vanlig rätt... hade helt missat denna förut!



4 portioner

1 1/2 gul lök

3 vitlöksklyftor 

1/2 chili

130 g urkärnade svarta kalamataoliver

Ca 12 sardellfiléer 

1/2 dl små kapris

Olivolja

1 burk krossade tomater (ca 400 g)

Salt och svartpeppar 

5 dl vatten

500 g färsk tagliatelle 

Till servering:

Riven parmesan

Grovhackad bladpersilja 

Skala och strimla löken. Skala vitlöken och hacka den och chilin fint. Hacka även oliver och sardeller fint. Hacka kaprisen grovt. Hetta upp en stor kastrull med olivolja och fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt oliver, sardeller samt kapris och fräs en kort stund. Rör ner krossade tomater samt vatten och koka upp. Låt koka samman på medelvärme i cirka 10 minuter och smaka av med salt och peppar. Separera pastan försiktigt och vänd ner den i såsen. Låt sjuda på svag värme under lock i ett par minuter eller tills pastan är färdigkokt. Rör om då och då under tiden och tillsätt eventuellt mer vatten om det behövs. Smaka av pastan med salt, strö över parmesan och persilja och servera genast. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar