Sidor

söndag 8 november 2020

Tapasbröd med salamitopping



Såg detta receptet i en kokbok hemma hos en kompis. Såg så gott ut så jag tog en bild på receptet. Det var ett tag sen, men nu blev det äntligen av att jag testade! Och jag kan säga att det blev väldigt gott!




Grundrecept 2 bröd

25 g färsk jäst3 dl ljummet vatten
½ dl olivolja
2 msk honung
1 msk flingsalt
7-8 dl vetemjöl
Grillad inlagd paprika
Ansjovisfiléer 
2 dl kalamata oliver, gärna örtmarinerade
2 tsk torkad oregano
5 stora eller 10 små salamiskivor


olivolja och flingsalt till plåten och utbakning

Vispa ut jästen i en bunke med vatten, honung, flingsalt och olivolja. Tillsätt lite mjöl i taget, arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp degen på ett mjölat bakbord, dela i två bitar, knåda och forma till två bollar.Platta ut tills de är cirka 1½ cm tjocka. Jäs till dubbel storlek på en oljad plåt med lite flingsalt i bottnen i cirka 30 minuter. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål. Ringla över rikligt med olivolja, strö över flingsaltoch oregano, lägg ut ansjovisfiléer, paprikaskivor och tryck ner kalamata oliver. Grädda bröden gyllene i mitten av ugnen ca 10 minuter. Garnera med skivad salami.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar