När jag var på sykursen och sydde lavendelpåsar så var den en som tipsade mig om att jag kan göra lavendelskorpor. Var väldigt skeptisk, trodde de skulle smaka tvål. Men blev positivt överraskad, de var nämligen väldigt goda! Mandeln i som ger lite extra tuggmotstånd är verkligen pricken över i:et!
100 g sötmandel
4,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor, torkade
100 g smör
1,5 dl strösocker
1 ägg
1 äggvita, till pensling
Värm ugnen till 175°. Mal häften av mandeln, grovhacka resten och blanda båda delar med mjöl, bakpulver och lavendelblommor.
Rör smör och socker poröst. Arbeta ner mandeln och ägget. Dela degen i tre delar, rulla dem till 30 cm längder. Lägg på smord plåt, platta till, pensla med äggvita och grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
Ta ut plåten, sänk värmen till 100°. Skär längderna i bitar och torka skorporna med luckan på glänt i minst 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar