Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och perfekt vardagsmat!
4 portioner
1 frp tortillabröd
1 1/2 dl grekisk yoghurt
Tacobiffar:
1/2 gul lök
500 g nötfärs
1/2 dl ströbröd
1/2 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 krm malen kanel
1 tsk salt
Olivolja
Grönsaker:
1 gurka
1 tomat
1 påse salladsmix
Tacobiffar: finriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, malen kanel, salt och nötfärs. Forma till 8-10 små biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om 5-6 minuter per sida, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).
Grönsaker: tärna gurka och skiva tomat tunt. Lägg upp grönsaker, salladsmix och matyoghurt i skålar. Om du vill, krydda matyoghurten med lite sambal oelek eller pressad vitlök och en nypa salt.
Fyll tortillabröd med tacokryddade minibiffar och grönsaker. Servera med grekisk yoghurt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar