Sidor

fredag 21 augusti 2020

Tacobiffar i tortillabröd

 Ett recept från Linas matkasse. Lätt att göra och perfekt vardagsmat!


4 portioner 

1 frp tortillabröd

1 1/2 dl grekisk yoghurt 

Tacobiffar:

1/2 gul lök

500 g nötfärs 

1/2 dl ströbröd

1/2 dl mjölk

1 vitlöksklyfta 

1 tsk spiskummin 

1 tsk paprikapulver 

2 krm malen kanel 

1 tsk salt

Olivolja

Grönsaker:

1 gurka

1 tomat

1 påse salladsmix

Tacobiffar: finriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda ner ströbröd, mjölk, pressad vitlök, spiskummin, paprikapulver, malen kanel, salt och nötfärs. Forma till 8-10 små biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om 5-6 minuter per sida, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).

Grönsaker: tärna gurka och skiva tomat tunt. Lägg upp grönsaker, salladsmix och matyoghurt i skålar. Om du vill, krydda matyoghurten med lite sambal oelek eller pressad vitlök och en nypa salt.

Fyll tortillabröd med tacokryddade minibiffar och grönsaker. Servera med grekisk yoghurt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar