Sidor

onsdag 26 augusti 2020

Köttbullar med pastasallad och yoghurtdressing

 Ett recept från Linas matkasse. Helt okej vardagsmat som gick snabbt att göra.



250 g morötter

Yoghurtdressing:

1 1/2 dl grekisk yoghurt 

1/2 tsk torkad timjan

2 krm salt

Svartpeppar 

Köttbullar:

500 g blandfärs

2 msk ströbröd

2 msk mjölk

1 tsk salt

Svartpeppar 

Olivolja

Pastasallad:

360 g farfalle

2 tomater

1/2 rödlök

1 tsk vitvinsvinäger 

Salt

Svartpeppar

Koka farfalle enligt anvisning på förpackningen. Yoghurtdressing: lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar.

Köttbullar: lägg blandfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 16-18 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttbullarna 8-10 minuter runt om, tills de är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader).

Skala och skär morötter i stavar, ställ i glas. Tärna tomat och finhacka rödlök.

Pastasallad: blanda tomat och rödlök med nykokt pasta. Krydda med lite vitvinsvinäger, lite salt och nymald svartpeppar. 

Servera pastasallad med nystekta köttbullar, yoghurtdressing och morotsstavar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar