Sidor

lördag 22 augusti 2020

Halstrad kassler med potatischips och vitlöksstekt broccoli

 Ett recept från Linas matkasse, väldigt lätt att göra och faktiskt riktigt gott!


4 portioner

250 g morötter 

500 g kassler

1 1/2 dl gräddfil

Potatischips:

900 g potatis

Bakplåtspapper

1 1/2 msk olivolja 

3 krm socker

1 tsk salt

Svartpeppar 

Vitlöksstekt broccoli:

1 broccoli

1 msk olivolja

2 vitlöksklyftor 

2 msk vatten

1 krm salt

Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig. 

Potatischips: skiva potatis riktigt tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med socker, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 20-22 minuter, tills potatisen är krispig. 

Skala morötter och skär i stavar, ställ i glas. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek broccoli på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, vatten och salt. Stek ytterligare 1-2 minuter. Lägg broccolin på ett fat. Spara pannan. 

Skär kassler i cm-tjocka skivor. Stek kasslern i den använda stekpannan 1-2 minuter per sida. Lägg upp på ett fat. 

Servera halstrad kassler med potatischips, vitlöksstekt broccoli, morötter och en klick gräddfil. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar