Ett recept från Linas matkasse, väldigt lätt att göra och faktiskt riktigt gott!
4 portioner
250 g morötter
500 g kassler
1 1/2 dl gräddfil
Potatischips:
900 g potatis
Bakplåtspapper
1 1/2 msk olivolja
3 krm socker
1 tsk salt
Svartpeppar
Vitlöksstekt broccoli:
1 broccoli
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
2 msk vatten
1 krm salt
Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 grader vanlig.
Potatischips: skiva potatis riktigt tunt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med socker, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen 20-22 minuter, tills potatisen är krispig.
Skala morötter och skär i stavar, ställ i glas. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek broccoli på hög värme 1-2 minuter. Tillsätt pressad vitlök, vatten och salt. Stek ytterligare 1-2 minuter. Lägg broccolin på ett fat. Spara pannan.
Skär kassler i cm-tjocka skivor. Stek kasslern i den använda stekpannan 1-2 minuter per sida. Lägg upp på ett fat.
Servera halstrad kassler med potatischips, vitlöksstekt broccoli, morötter och en klick gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar