Sidor

måndag 29 juni 2020

Kycklingpasta med broccoli och riven parmesan

Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och gott!

4 portioner

360 g orecchiettepasta
1 broccoli
1/2 påse riven parmesan
1 frp cocktailtomater
1 frp kycklingbacon
Olivolja

450 g kycklinglårfilé
1/2 påse riven parmesan
1/2 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
2 tsk vetemjöl
3 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
1/2 tärning kycklingbuljong

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan under hela koktiden. Strimla kycklingbacon. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek bacon 2-3 minuter tills den är knaprig. Låt rinna av på hushållspapper. Spara pannan. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Stek kycklingen 3-4 minuter. Pudra vetemjöl över pannan. Vispa ner mjölk, lite i taget, pressad vitlök och smulad kycklingbuljong. Sjud 4-5 minuter tills kycklingen är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Ta pannan från värmen och rör ner riven parmesan. Smaka av med lite salt. Vänd ner kycklingpannan i kastrullen med pasta och broccoli. Toppa med krispig bacon och riven parmesan. Servera med cocktailtomater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar