Sidor

måndag 29 juni 2020

Högrevsburgare med dressing och sötsyrlig rödkål

Ett recept från Linas matkasse. Alltid lika gott med hamburgare!

4 portioner

1 förp hamburgerbröd

Dressing:
1 dl gräddfil
2 msk ketchup
1 msk mild senap
1 krm salt
Svartpeppar

Grönsaksplock:
1/2 gurka
1/2 påse salladsmix

Sötsyrlig rödkålssallad:
250 g rödkål
1/2 tsk spiskummin
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 krm salt

Burgare:
500 g högrevsfärs
2 msk ströbröd
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja

Dressing: blanda gräddfil, ketschup, senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Grönsaksplock: lägg gurka och salladsmix på ett fat. Sötsyrlig rödkålssallad: strimla rödkål tunt och lägg i en salladsskål. Blanda med spiskummin, vitvinsvinäger, honung och salt.
Burgare: blanda högrevsfärs med ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 burgare. Grilla eller stek i lite olivolja, 3-5 minuter per sida, tills burgarna är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). Fyll hamburgerbröd med nygrillade högrevsburgare, gurka, salladsmix och dressing. Servera med sötsyrlig rödkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar