Sidor

lördag 21 december 2019

Myllymäkis sill med gurka och chili

Ett recept från köket.se
En god och fräsch sill med lite lagom hetta från chilin.


200 g sill, klar för inläggning
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 grön chilifrukt
1 kruka dill, plockad
10 cm gurka, skalad
4-5 sticklökar

Blanda en 1+2+3-lag, det vill säga 1 dl ättika, 2 dl socker och 3 dl vatten. Värm i en kastrull tills sockret har löst sig, ställ åt sidan och låt svalna helt.
Skär sillen i önskad storlek och plocka dillen från krukan.
Skär chili, gurka och lök i tunna slantar.
Varva sill, dill och grönsaker i en glasburk och slå på den kalla lagen och låt stål i kylen minst 18 timmar innan servering för bästa resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar