Sidor

torsdag 24 oktober 2019

Lammfrestelse

Ett recept från boken Husmanskost från Allt om mat. Enkelt att göra och gott! Faktiskt mycket godare än jag hade förväntat mig! Perfekt vardagsmat.


6 portioner

1,2 kilo potatis
1 stor gul lök
1 msk smör
600 g lammfärs
1 msk torkad timjan
2 1/2 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
5 dl grädde

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och strimla potatisen. Skala och hacka löken. Fräs löken i smör ca 2 minuter. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått färg. Krydda med timjan, 1 1/2 tsk salt och peppar. Lägg hälften av potatisstrimlorna i en smord ugnssäker form. Strö över 1/2 tsk salt och fördela färsen ovanpå. Lägg på resten av potatisen och strö över 1/2 tsk salt. Häll på grädden. Tillaga mitt i ugnen 45-60 minuter, tills potatisen är mjuk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar