Sidor

måndag 4 mars 2019

Laxfrikassé i curry

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. Helt okej vardagsmat!

4 portioner

800 g färsk lax i stora bitar
Smör till stekning
Salt och peppar

Garnityr:
1 gul lök
1 morot
1 röd paprika
1 fänkål
1 äpple
1/2 zucchini
100 g champinjoner
1 krossad vitlöksklyfta
Smör till stekning
Currysås:
2 msk smör
1 msk currypulver
3 dl matlagningsgrädde
1 dl fiskbuljong
Salt

Till servering:
Ris

Börja med grönsakerna: Skala och hacka löken. Skala och skär moroten i bitar. Ansa resten av grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Fräs alla grönsaker i smör i en panna tills de börjar mjukna men fortfarande är "al dente". Ställ åt sidan så länge. Putsa laxbitarna. Salta och peppra. Fortsätt med såsen: Hetta upp smöret i en kastrull och fräs curryn hastigt. Späd med grädden och fiskbuljongen. Reducera såsen tills den börjar tjockna en aning. Lägg i garnityret och låt det sjuda några minuter. Smaka av med salt. Stek under tiden fisken i smör i en panna tills den är gyllenbrun, 5-6 minuter på varje sida. Vänd försiktigt ned även fisken i såsen. Se till att allt är genomvarmt. Servera med kokt ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar