Sidor

onsdag 21 november 2018

Raggmunk med fläsk

Ett recept från boken Husmanskonst av Leif Mannerström. En riktig klassiker. Gott! 


4 portioner

1 kg potatis

1 ägg

1 msk mjöl

Smör och stekflott till stekning

Salt och peppar

Garnityr:

800 g sidfläsk i skivor

Smör och olja till stekning

Till servering:

Rårörda lingon

Skala och riv potatisen grovt. Krama ur vätskan om det behövs. Vispa ihop ägg och mjöl samt vänd ned den rivna potatisen i smeten. Blanda allt snabbt, salta och peppra. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt, inte för länge för då blir det hårt och torrt. Börja stekningen med lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna. Håll fläsket varmt. Bryn smör och lite fläskflott i en stor stekpanna, klicka ut smeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor. Servera rykande varmt med fläsket och rårörda lingon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar