Sidor

onsdag 17 oktober 2018

Italiensk köttfärslimpa med kalamonoliver

Ett recept från Linas matkasse. Helt okej!


450 g småpotatis

1 bananscharlottenlök

1/4 dl ströbröd

1/2 dl mjölk

1 vitlöksklyfta

1 tsk torkad rosmarin

Salt och peppar

250 g nötfärs

1 burk krossade tomater

1/2 dl vatten

1 frp svarta oliver

1 tsk torkad salvia

1/2 tsk socker

2 krm chili flakes

1/2 kruka rosmarin

Värm ugnen till 250 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Finhacka bananscharlottenlöken. Blanda lök, ströbröd, mjölk, pressad vitlök, rosmarin, salt, svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till en limpa, lägg i en smord ugnsform. 

Häll krossade tomater i en skål. Blanda med vatten, svarta oliver, salvia, socker, chili flakes och 2 krm salt. Häll ner tomatsåsen i formen med köttfärslimpan. Tillaga mitt i ugnen 20-25 min. tills köttfärslimpan är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Hacka färsk rosmarin. Ringla lite olivolja och strö lite flingsalt över potatisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar