Sidor

torsdag 13 september 2018

Stekt koljafilé med kaviarstuvad purjolök

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och smakade helt okej, men inte superimponerande rätt.


4 portioner

4 bitar koljafilé a 150-170 g (eller annan torskfisk)

1/2-1 dl vetemjöl

Smör till stekning

Salt


Kaviarstuvad purjolök:

1 medelstor purjolök

1 liten rödlök

6-8 kokta, skalade potatisar

2 dl grädde

1 dl créme fraiche

2 msk orökt kaviar

1 msk smör

Salt och peppar


Till servering:

Citronklyftor

Dela purjolöken på längden, skär bort det yttersta gröna och skölj noga. Skala rödlöken. Strimla lök och purjolök och skiva potatisen. Hetta upp en panna med 1 msk smör, fräs löken utan att den tar färg. Slå på grädden och låt koka ihop. Tillsätt creme fraiche, kaviar och skivad potatis, smaka av med salt och peppar.

Hetta upp en stekpanna till fisken och lägg i en klick smör. Ta bort skinnet från fisken och strö över lite salt. Vänd dem i mjöl. Stek koljan på medelhög värme tills bitarna är gyllenbruna och fisken är färdig i mitten (45-50 grader). Lägg upp kaviarstuvningen på ett fat och lägg den nystekta fisken över, garnera med citronklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar