Sidor

torsdag 19 juli 2018

Linneas kantarell risotto

Ett recept ur boken Upp i vikt kvickt av Sven Melander. Helt okej, men inget jag kommer att göra igen..


4 portioner

1 liter kalvbuljong (vatten och buljong eller fond)

2 scharlottenlökar

4 dl risotto ris (gärna arborio)

2 dl vitt vin

400 g kantareller

Smör till stekning

3-4 dl riven parmesan

30 g smör

1/2 dl hackad persilja

Olivolja

Salt och peppar

Koka upp kalvbuljongen i en kastrull. Skala och hacka löken. Värm en tjockbottnad kastrull med lite olivolja. Tillsätt ris och lök och fräs i någon minut. Häll på vinet och låt det koka in. Späd med den varma buljongen, lite i taget, allteftersom riset suger åt sig vätskan. Rör om regelbundet. Låt risotton sjuda ca 20 minuter. Roskornen är klara när de har en liten kärna kvar i mitten. Dela kantarellerna i mindre bitar och lägg i en varm stekpanna. Stek dem i 3-5 minuter tills vätskan har kokat bort. Tillsätt en rejäl klick smör och bryn tills svampen fått fin färg. Vänd ner kantarellerna i risotton och rör sedan ner parmesan och smör. Koka någon minut under omrörning och smaka av med salt, peppar och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar