Sidor

söndag 29 juli 2018

Korvgryta med rotsaker

Ett recept från boken Mannerströms husmanskonster av Leif Mannerström. Enkelt att göra och gott! Billig fattigmansmat!


4 portioner

400-500 g smakrik korv, gärna olika sorter som chorizo, bratwurst, merguez och kabanoss, alternativt fläskkorv som på bilden

5 potatisar

1/2 kålrot (ca 400 g)

1 bit rotselleri (ca 100 g)

2 morötter

1 liten purjolök

1 gul lök

3 lagerblad

6 dl grönsaksbuljong

2 dl öl

1 knippe kruspersilja


Till servering:

Färsk riven pepparrot

Stark senap

Skala potatis, lök och rotfrukter och skär dem i grova bitar. Ansa och skölj purjon noga, skär även den grovt. Koka upp grönsaksbuljongen och koka kålroten några minuter. Lägg i lök, potatis och övriga rotfrukter samt lagerblad. Låt allt puttra i buljongen ca 10 minuter. Skär under tiden korvarna i grova bitar på snedden alternativt snitta fläskkorven och lägg ner i grytan. Slå på ölen och låt puttra tills alla rotfrukter är mjuka. Finhacka persiljan och strö över den vid servering. Servera rykande varm med nyriven pepparrot och stark senap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar