Sidor

fredag 6 april 2018

Biff Rydberg med senapscrème

Ett recept ur boken Mannerströms husmanskonster. En favorit! Så himla lätt att göra och supergott! Rekommenderas! 


4 portioner

600 g oxfilé (även svansbiten och huvudet går bra) 

2 gula lökar

1 liter tärnad rå potatis (ca 800 g)

1 dl porter

Några droppar worcestersås 

Olja och smör till stekning

Salt och peppar


Senapscrème:

2 1/2 dl vispgrädde

2 msk Colman’s senapspulver

1 msk dijonsenap

2 msk riven pepparrot

En nypa socker

Salt och peppar


Till servering:

Tärnad stekt potatis

4 äggulor

1 liten bunt färsk hackad persilja


Putsa oxfilén fri från hinnor och skär i stora tärningar. Skölj potatistärningarna i kallt vatten så att lite av stärkelsen försvinner. Skala och finhacka löken. Vispa grädden fluffig och blanda med senapspulver, dijonsenap, pepparrot och socker. Smaka av med salt och peppar. Ställ krämen svalt. Stek löken gyllenbrun i smör. Häll i 1 dl porter i pannan och låt den koka in, håll den varm. Råstek potatis i olja och smör, krydda med salt och peppar. Håll potatisen varm. Stek köttet hastigt i en het panna. Stek inte för mycket i taget - då sänks värmen och det börjar koka i pannan. Smaka av med salt, peppar och några stänk worcestersås. Lägg upp pytten i rader med alla ingredienser var för sig, strö över hackad persilja. Servera genast med en äggula per portion och senapscrèmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar