Sidor

söndag 11 mars 2018

Ärtsoppa med lax

Ett recept ur boken Hela Sveriges husman. Gick snabbt och smidigt att göra. Blev lite osäker på om det skulle vara varmrökt eller kallrökt lax, för i receptet stod det bara "rökt lax". Jag köpte varmrökt... men undrar om det inte skulle ha varit kallrökt ändå, för märkte att det var svårt att strimla den varmrökta, den blev bara smulig i små bitar. Men hur som helst så var det ändå gott!


4 port.

4 dl frysta gröna ärter (400 g)
8 dl vatten
1-2 hönsbuljongtärningar
1 dl visp- eller matlagningsgrädde
200 g rökt lax
Salt, vitpeppar

Koka upp vattnet med ärter och hönsbuljongtärningar. Låt koka ett par minuter. Mixa soppan slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädden. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Strimla laxen fint och lägg ner i soppan. Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar