Sidor

onsdag 27 december 2017

Fänkålssill med stjärnanis

    • En utav sillarna på årets julbord. Tycker att den var helt okej!



    • 1 dl ättika
    • 2 dl socker
    • 3 dl vatten
    • 3 st stjärnanis
    • 3 st lagerblad
    • 8 st svartpepparkorn
    • 4 st vitpepparkorn
    • 1 burk burk inläggningssill, 4 filéer
    • 0,5 st liten fänkål, strimlad
    • 1 st gul lök, strimlad
    • 1 st morot, skuren i tunna slantar
  • Koka upp ättika, socker, vatten, stjärnanis, lagerblad och pepparkorn. 
  • Låt koka i 3 minuter och låt sedan lagen kallna.
  • Skölj sillfiléerna noga och lägg dem i kallt vatten ett par minuter. 
  • Skär sillen i mindre bitar och varva med grönsakerna i en väl rengjord glasburk med lock. 
  • Häll på den kalla lagen och låt sedan sillen stå i kylskåp i ca 2-3 dagar innan du smakar av den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar