Sidor

torsdag 2 november 2017

Morotssoppa med ingefära

Bjöd på denna soppan i somras när jag hade några tjejkompisar över på middag. Blev positivt överraskad över hur god den var! Den var verkligen supergod!


4-6 portioner

500 g morötter
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
7 dl vatten + 2 grönsaksbuljongtärningar
2 apelsiner
1 tumstor bit ingefära
Salt och nymalen svartpeppar efter smak

Till servering:
Rostade kokosflingor
Hackade rostade pistagenötter

Skala morötterna och hacka dem i centimeter stora bitar. Häll oljan i en kastrull och fräs dem lätt utan att de tar färg. Skala och riv i vitlöken. Häll på vatten och smula ned buljongtärningarna och låt koka tills morötterna blir mjuka. Mixa allt i kastrullen med en mixerstav. Pressa ur all saft ur apelsinerna och häll i. Skala och riv i ingefäran. Späd med mer vatten om det behövs. Hetta upp och smaka av med salt och peppar. Servera med rostade kokosflingor och pistagehack. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar