Sidor

torsdag 2 november 2017

Grillad kalvschnitzel med sardellsmör

Ett recept ur boken Hemma hos Melker Andersson. Tyckte att det såg lätt ut att göra, va därför jag valde receptet.. men jisses alltså, så gott det var. Alltså sardellsmör!! Har aldrig ätit det förut, men det blev helt klart en ny favorit. Det ska jag verkligen lägga på minnet till nästa gång vi grillar kött. 


600 g kalvinnanlår, delat i 4 bitar
Salt och svartpeppar

Ta en köttbit i taget och lägg mellan två plastfolieark. Banka försiktigt ut dem med hjälp av exempelvis en kavel, tills de är 5 mm tunna. Salta och peppra. Grilla köttet på mycket hög värme i en grillpanna, 2 minuter på varje sida. Servera de nygrillade schnitzlarna med sardellsmöret nedan och gärna ugnsrostad klyftpotatis. 

Sardellsmör:
100 g smör
4-6 sardeller
1 msk kapris
1 citron, rivet skal och saften av
3 vitlöksklyftor, rostade
1 msk persilja, hackad
Salt och svartpeppar

Vispa smöret luftigt med elvisp i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar