Sidor

onsdag 7 juni 2017

Röding på norrlandsvis

Ett recept från boken Husman av Stefan Ekengren. Jag har aldrig stekt hel fisk på det här sättet förut, brukar alltid annars göra hel fisk i folie i ugnen. Måste säga att jag blev positivt överraskad av hur god denna rätten ändå blev! Och det var lätt att göra. 




4 portioner

4 rödingfiléer a 120 g, putsade och urbenade eller 2 helt urtagna rödingar, a ca 700 g
1 bananscharlottenlök, finhackad
10 g smör
2 dl vispgrädde
1 msk messmör
1/2 kruka dill, hackad
Salt

Fräs löken i smöret några minuter. Häll i grädde och messmör. Koka ihop och håll varmt. Stek fiskfiléerna någon minut i smör i en stekpanna med skinnsidan nedåt. Vänd och slå i den varma gräddblandningen. Låt sjuda någon minut, strö över dillen och servera ur pannan med skrubbad kokt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar