Sidor

torsdag 24 november 2016

Torsk med pepparrot och brynt smör

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt och gott!

4 portioner

4 skivor torskrygg med ben, á 250 g
3 msk salt/ liter vatten
1 gul lök
1 morot
10 vitpepparkorn
3 kryddpepparkorn
2 lagerblad

Garnering och tillbehör:
10 cm pepparrot
150-200 g smör
Citronklyftor
Dillkvistar

Koka upp vatten (så att det täcker fisken) och rikligt med salt i en stor kastrull. Skala och skär löken i grova bitar. Skala och skiva moroten. Lägg ner alltsammans i kastrullen och tillsätt vitpepparkorn,kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka i 5-10 minuter. Lägg ner fiskbitarna när vattnet stormkokar. Sänk värmen och låt fisken sjuda i 5-10 minuter så att köttet släpper från benet. Skala och riv pepparroten. Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull eller stekpanna. Servera fisken med kokt potatis och brynt smör. Lägg en driva med pepparrot på varje fiskbit. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar