Sidor

måndag 31 oktober 2016

Hemmagjord korv

Äntligen kom jag till skott att testa göra egen korv! Passade på nu när min far var på besök, så vi kunde hjälpas åt. Det är nämligen lättast om man är två. En som stoppar i smeten i maskinen och en som håller i fjällstret och formar korvarna.
Va riktigt kul att stoppa egen korv! Och god blev den! Tänker se till att göra egen korv till årets julbord!





Korv 1:
  • 750 g blandfärs
  • 1,5 dl köttbuljong 
  • 1 msk salt 
  • 1 tsk vitpeppar 
  • 1 tsk mejram 
  • 1  tsk krossad kummin 
  • 1 röd eller gul lök
  • Ca 100-150 g späck
  • 2 - 3 m svinfjälster 
Korv 2:
  • 750 g blandfärs
  • 1,5 dl köttbuljong 
  • 1 msk salt 
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • Ca 100-150 g hackad flatrökt skinka 
  • 1 röd eller gul lök
  • Ca 100-150 g späck
  • 2 - 3 m svinfjälster 

Gör så här: 

Köttet, löken och späcket mals genom grov hålskiva. Blandas med vätska och kryddor och arbetas till en jämn smet. Stoppas i svinfjälster och knyts av till 2 - 3 dm långa korvar som kan stekas direkt. De vinner dock på att vila något dygn. Serveras stekt till stuvningar och puréer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar